Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana szkoły prosze o wasze zdanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ale zawodowka to tylko dwa lata, jak musisz zmieniac szkole to wez papiery i zacznij od wrzesnia w tej zawodowie. A jesli moge dodac moje zdanie to nie polecam isc do zawodowki, texhnikum daje Tobie o wiele wiecej mozliwosci

Opublikowano

Prosze moda o nie zamykanie tematu naprawde zalezy mi na kilku odpowiedziach

kolega up nie jest na czasie teraz zawodowki sa 3 letnie obojetnie jakie 3lata nie ma 2 letnich (nowa podstawa programowa)

Jak myslicie isc sie pytac do sekretariatu innej szkoly czy juz 100% jest ze zapozno??

Opublikowano

W tej chwili to Ci nic nie da, ze pojdziesz do sekretariatu i sie zapytasz. Za pozno sie obudziles

Jesli bys mial jakies naprawde mocne argumenty ktore przemawialy by na twoja strone to tak, warto by bylo sprubowac. Ale watpie ze takie masz

Jednak nie proponowalbym Ci przenosic sie do zawodowki bo to tylko rok roznicy, tymbardziej ze musialbys ( tak mi sie wydaje robic ja od nowa ) wiec na jedno by wyszlo, ty 4 lata i tu 4 lata.

Technikum jest o wiele lepsze, wiecej wiedzy wyniesiesz z technikum niz z zawodowki, w pracy inaczej beda patrzec na Twoj papierek

Zostan w technikum, chyba ze chcesz zmienic kierunek

Opublikowano

Prosze moda o nie zamykanie tematu naprawde zalezy mi na kilku odpowiedziach

kolega up nie jest na czasie teraz zawodowki sa 3 letnie obojetnie jakie 3lata nie ma 2 letnich (nowa podstawa programowa)

Jak myslicie isc sie pytac do sekretariatu innej szkoly czy juz 100% jest ze zapozno??

Na 100% musisz iść od nowego roku. Już Ci wyjaśniam dlaczego. Po pierwsze w technikum i zawodówce są ogromne różnice programowe. Po drugie w zawodówce (najczęściej) są praktyki, które musisz zaliczyć. A nie wydaje mi się, żebyś nadrobił zaległości od września. Teoretycznie możesz próbować, ale wątpię, że którakolwiek szkoła Cię przyjmie, właściwie pod koniec roku...

Opublikowano

Koniec drugiego semestru, niestety ale wątpię aby jakakolwiek szkoła cię przyjęła. Powód jest prosty, zupełnie inna podstawa programowa, nie wyrobiłbyś z materiałem (zaległym).

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

Pffyy wcale nie ,

U mnie do technikum przyjeli gościa po świętach wielkanocnych ... I chodzi do szkoły ,

Więc wymysliłem swój patent Idziesz do zawodówki lub szkoły z niskim nauczaniam i sie przepisujesz do najlepszej :)

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Jak jesteś z czegoś zagrożony to się przepisz. Będziesz musiał zaliczyć to co mają w tej zawci i lecisz programem ;p Jak nie jesteś zagrożony to nie przechodź ;p nie opłaca się

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Pffyy wcale nie ,

U mnie do technikum przyjeli gościa po świętach wielkanocnych ... I chodzi do szkoły ,

Więc wymysliłem swój patent Idziesz do zawodówki lub szkoły z niskim nauczaniam i sie przepisujesz do najlepszej :)

Tak samo w mojej szkole :)

Opublikowano

Czyli mówicie ze mam jeszcze szanse?? przeniesc sie do zawodowki? po 1 polroczu mialem jedna 1 z matmy ale poprawilem teraz wiem ze nie ogarne matmy a obecne zawodowe mi sie nie podobaja lub mi sie odechce uczyc i wiem ze strace rok... Tylko te praktyki maja 2 razy w tygodniu w praktyce odczywiscie gowno ucza (sprzataja itp przynajmniej w 1 klasie) ale w teori chodza a juz jest kwiecien... i czy czasem nie jest to late?? tak samo maja przedmioty zawodowe pewnie bym dal rade odrobic ale praktyki?

Opublikowano

Na 100% musisz iść od nowego roku. Już Ci wyjaśniam dlaczego. Po pierwsze w technikum i zawodówce są ogromne różnice programowe. Po drugie w zawodówce (najczęściej) są praktyki, które musisz zaliczyć. A nie wydaje mi się, żebyś nadrobił zaległości od września. Teoretycznie możesz próbować, ale wątpię, że którakolwiek szkoła Cię przyjmie, właściwie pod koniec roku...

Dokładnie,sam chodzę do zawodówki i przeskoczyć sobie od tak 8 miesięcy praktyk nie da rady.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...